Wij-stenen

Voor pastoraal in en rond de school

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Broederlijk Delen

E-mail Afdrukken

alt  

 

Murakoze! Merci! Dank-je-wel !

 

Jullie inzet en enthousiasme brachten de campagne ‘Maak ons overbodig’ tot leven in honderden scholen in Vlaanderen.

Duizenden leerkrachten zetten hun schouders onder de campagne, maakten gebruik van de educatieve materialen, en motiveerden hun leerlingen om acties op touw te zetten voor het zuiden. De zuidprikgroepjes, koffiestoppers, organisatoren van mondiale dagen kleurden de vastenperiode felgroen.

 

Deze fantastische resultaten konden nooit bereikt worden zonder jullie tomeloze enthousiaste inzet! Vandaar een welgemeend DANK-JE-WEL aan jullie adres!

 

Hiernaast vinden jullie enkele impressies van de voorbije campagne.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 alt

 

 

 

Dit team van stoere Voerprikkers was alvast helemaal klaar om de uitdagingen van zuidprik aan te gaan en zich in een prikkelende wedstirijd te storten met 22 andere scholen… Meer foto’s ? Surf naar www.zuidprik.be en klik op groepspagina’s

 

alt

 

 

Na een eerste geslaagde versie van lanceerdag Buitengewoon Secundair Onderwijs. Zetten ook verschillende BuSo-scholen uitzonderlijke acties op touw. Zo organiseerden deze leerlingen van Provil-ion een geslaagde koffiestop in het nabijgelegen bejaardentehuis. Met verkoop van heerlijke pannekoeken, koffie, wereldwinkelproducten en… zelfgemaakte speelgoedjes en juwelen. Proficiat!

alt

 

 

 

 

Deze koffiestopdames van Pius X Tessenderlo gingen voor een geslaagde combi van zoet & koffie. Ook andere scholen hielden originele koffiestops.. Meer foto’s vind je op www.flickr.be/broederlijkdelen onder de rubriek koffiestops limburg. Staan de foto’s van je eigen koffiestop er nog niet bij? Geef ze gerust even door!

 alt

 

 

 

 

Campagne 2012

Met de campagne van volgend jaar willen we het verhaal brengen van de gevolgen van ‘grondstofontginning’ op het leven van de mensen in Latijns-Amerika. We willen laten zien hoe zij voor hun rechten opkomen en met de steun van partnerorganisaties van Broederlijk Delen initiatieven nemen om ontwikkeling in ‘eigen handen’ te houden, om hun eigen plannen te realiseren. Meer weten? Klik hier voor de PowerPoint 2012.

 

 

Wereldkamp 2011 You YOil ?!

Van 4 tot 9 juli komen zo’n 150 jongeren samen op dit duurzaam tentenkamp. Door ontmoeting, doe- en denk workshops, inleefspelen, liveoptredens en meer van dat zomers genot verruimen ze drastisch hun blik op de wereld … en ook hun vriendenkring ;-).

 

You YOil ?!

Olie…doet het de wereld draaien of vierkant draaien? In de Amazone in Ecuador veroorzaken olie- en gasontginning enorme schade aan mens en milieu. Allemaal om onze honger naar olie te stillen. Maar wat denkt de lokale bevolking hierover? Is olie soms meer waard onder de grond dan in vaten? En wat als de olie op geraakt? Hoe gaat dit verhaal verder? Kom het te weten op Wereldkamp - of blijf je liever olie-dom?

 

Meer weten?

Ben je zelf geïnteresseerd of wil je het wereldkamp aanraden aan andere jongeren tussen 16 en 25?! Surf naar onze website www.wereldkamp.be of vind ons op Facebook.

 

Promo op school?

 

Laat je inspireren door Superman en overtuig je leerlingen om mee te gaan! Lees hier  het exclusief interview en treed in de sporen van superman!

 

 

 

 

 

 

 

    

Enkele belangrijke data en info 2012

Campagne 2012 Broederlijk Delen

22 februari 2012-8 april 2012

Koffiestopdag

Vrijdag 2 maart 2012

LanceerAVOND Campagne vasten 2012 Secundair Onderwijs

Donderdag 19 januari 2012

19u30-22u

LanceerNAMIDDAG Campagne 2012 Buitengewoon Secundair Onderwijs

Woensdag 25 januari 2012

13u30-16u30

Inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Wereldfeest Broederlijk Delen Genk

Zondag 25 maart 2012

Kattevennen

 

Plannen voor 2012 of nog geen plannen? Hulp nodig? Bel of mail gerust!

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 011/24.90.25