Wij-stenen

Voor pastoraal in en rond de school

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

W-INFO

E-mail Afdrukken

W-INFO

DIOCESAAN SCHOOLPASTORAAL NIEUWS

Schoolpastorale studiedag:

op woensdag 27 maart 2019 van 9u15 tot 12u30.

Het thema van de dag luidt: ‘HOOPVOL OP WEG’.

Het wordt weer een studiedag anders dan anders. Het programma voorziet:

  • een algemene inleiding rond het thema
  • daarna worden de aanwezigen even op een hoopvolle weg gezet
  • een algemene duiding door Carl Snoecx, medewerker Katholiek Onderwijs Vlaanderen dienst Curriculum en Vorming. Filosoof en theoloog. Ex-directeur van een bso-tso school in de Kempen en auteur van het pas verschenen boek ‘Hoop doet leren’.
  • Hij legt uit wat de betekenis van geïnspireerd onderwijs in de katholieke dialoogschool is. Aan de hand van een aantal wegwijzers maakt hij duidelijk hoe op een eigentijdse wijze de hoop als inspiratie in het schoolleven een belangrijke plaats kan innemen. Met een hoopvolle boodschap zet hij ons weer op weg naar de eigen school.

Inschrijven is reeds mogelijk op

https://nascholing.be/2018-2019/index.aspx?modID=2549971

Hou alvast 27 maart vrij! Het wordt zeker de moeite waard.

Schoolpastorale infonamiddagen schooljaar 2019-2020

Noteer nu reeds deze data: op dinsdag 4 (NM) en woensdag 5 juni(telkens van 13u30 tot 16u30NM) maken we in de DOd (Tulpinstraat 75 Hasselt) kennis met het jaarthema en de bijhorende bijbeltekst voor het schooljaar 2019-2020.

Luisterrondes, ook op school

In het kader van het jaarthema ‘Stap je mee? – Hij stapt met ons mee, luister’ werd ook de oproep gelanceerd om al eens een luisterronde te organiseren, ook op school. Met daarbij ook de vraag voor verslagjes voor www.bisdomhasselt.be/luisterronde.

In tussentijd werden met regelmaat verhalen, getuigenissen,… over luisteren gepost. Momenteel staan er 58 items op de website. Beweging is er, maar dat kan altijd beter.  

Hebben jullie zelf nog verhalen of inspiratie? Laat gerust komen…

Verhalen en getuigenissen mogen naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

28e dag van de religieuze film

De 28ste  editie van De Dag van de Religieuze Film gaat door op krokusmaandag 4 maart 2019  met als thema isUw Rijk kome.

Drie belangrijke historische films belichten en actualiseren het thema:

The Birth of a Nation (2016) van de Afro-Amerikaanse regisseurNat Turner

Lincoln (2012) vande Joods-Amerikaanse regisseurSteven Spielberg

Selma (2014) vande Afro-Amerikaanse regisseurAva DuVernay

Deze editie van De Dagis de tweede van een thematische triptiek die in het teken staat van het Onzevader. In de filmische uitwerking van het thema onderzoeken we welke constructieve rol het christendom heeft gespeeld en nog speelt in de eerste, moderne democratie, de Amerikaanse. De relevantie van dat onderzoek is vandaag spijtig genoeg heel erg groot. Over de films kan je meer lezen op de pagina Programmavan het domein De Dagvan de site van Men(S)tis. In sommige gevallen moet je eerst de refreshknop gebruiken.

Bij deze gelegenheid en in directe aansluiting met het thema publiceert Men(S)tis vzw, samen met Yot vzw, het nieuwe, geëngageerde en rijk geïllustreerde boek Meerzinnig kerkgebouw. De gebeurt naar aanleiding van het Project Agoradat Men(S)tis vorig jaar organiseerde in de Heilige-Magdalenakerk van Brugge. In diezelfde geest publiceerde Men(S)tis en Yot ook drie prentkaarten. Die publicaties zijn inbegrepen in de inschrijving voor De Dag.

Meer informatie over het programma en inschrijven, kan via de website.

Gezinsvakantie in de voetsporen van Franciscus van Assisi
Van 7 tot 19 juli 2019

Komende zomer organiseert TAU opnieuw een gezinsvakantie in de voetsporen van Franciscus van Assisi. Twee weken zuurstof ophalen, samen leven, samen zijn, herbronnen, bezinnen, broers en zussen worden, op weg met het Zonnelied van Franciscus... Dat zijn de ingrediënten die je kan verwachten op onze gezinspelgrimstocht te Assisi! De vakantie is een combinatie van een klein stukje pelgrimeren voor de ouders en een superzomer voor de kinderen. We maken vooral veel tijd om als gezin samen dingen te doen en voorzien daarom ook veel vrije tijd als gezin op vakantie. We staan die twee weken open voor spiritualiteit en leven als gezinnen sober en eenvoudig samen. Zo treden we - jong en oud - in de voetsporen van Franciscus van Assisi, de rijkeluiszoon die plots zijn hele leven omkeerde om op zoek te gaan naar wat écht belangrijk is in het leven. ‚Äč 

Wanneer? Van zondagnamiddag 7 juli tot vrijdagvoormiddag 19 juli 2019
Alle info op www.franciscaansleven.be/gezinstocht